Siberian Husky

Onderwerp

Auteur

Leestijd

De Siberische Husky is een compacte en sterke werkhond

Siberian Husky

Nuyvilaq Working Dogs

5 min

De Siberische Husky werd gefokt door de nomadenstam van de Chuci's, een aan de Eskimo verwante stam uit het bekken van de Kolyma en de voet van het Cherski Gebergte. Het is een oud ras, dat jarenlang een dubbelrol had als sledehond en gezelschapshond. Het ras werd uit lokale rassen gefokt om een ras te krijgen met sterk uithoudingsvermogen en veel kracht. De precieze afkomst is onduidelijk. Het is een hond gebleven met prima werkeigenschappen en is een van de liefste variëteiten binnen de sledehonden zoals wij die hedentendage kennen.

Activiteit: De Siberische Husky is zeker geen hond voor een flat. Het ras staat bekend om zijn enorme uithoudingsvermogen en vereist daarom veel beweging. Trainen met de slee is ideaal. Er zijn diverse mogelijkheden om ook in Nederland de sledehondensport te bedrijven.

Karakter: De Siberische Husky is een compacte en sterke werkhond. Ze zijn beschermd tegen temperaturen zo laag als 75 graden onder nul, dus zijn het best geschikt voor koelere en koude klimaten. Ze vertonen een zekere mate van waardigheid en reserve. De Siberische Husky is een beminnelijke metgezel en werkt graag.

Temperament: De Siberische Husky heeft een aanhankelijk, zachtaardig en vriendelijk karakter, zijn alert en willen graag behagen. Ze zijn zeer intelligent en hebben een onafhankelijke geest, wat soms een uitdaging zal zijn voor de baas. Deze veelzijdige ras kan goed opschieten met kinderen en andere middelgrote honden. Echter, hun sterke roofzuchtige instinct maakt hen gevaarlijk voor katten en andere kleine huisdieren. De Siberische Husky gedijt in een familiale omgeving en raakt niet overdreven sterk gehecht aan een specifieke persoon. Ze zullen geen angst of reserves vertonen bij vreemden. Ze leven bij voorkeur in roedels.

Verzorging: De Siberische Husky is van nature schoon en vrij van lichaamsgeur. Ze vereisen dagelijks borstelen om overtollig losse haren, klitten te minimaliseren. De Siberische Husky is gevoelig voor heupdysplasie, cataract, en huid allergieën. Het is uiterst belangrijk dat ze niet oververhit raken.

Trainen en opvoeden: De Siberische Husky is zeer intelligent, maar heeft een eigen mening. Ze zullen alleen gehoorzamen aan een opdracht als ze het nut ervan inzien. Je hebt geduld nodig bij ze en je moet consequent zijn want ze zullen snel profiteren bij een baas die niet de overhand heeft. Het kan moeilijk zijn om ze zindelijk te krijgen. Ze zullen het goed doen met vroege gehoorzaamheidstraining.

Activiteit en bewegen: De Siberische Husky heeft een aangeboren en diep verlangen om te rennen. Ze doen het best in een grote goed omheinde tuin. Als ze alleen gelaten worden voor langere perioden zullen ze zich gaan vervelen. De Husky is niet geschikt voor het wonen in een appartement, tenzij ze genoeg uitgelaten worden, zodat ze hun energie kwijt kunnen. De siberian husky neemt geen genoegen met een blokje om, ze hebben elke dag weer veel beweging nodig.

Aard: Past zich gemakkelijk aan Meegaand Lief Aanhankelijk Vriendelijk Schrander

  • Facebook - grijze cirkel
  • YouTube - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • TikTok
  • Twitter - grijze cirkel

2000 © Nuyvilaq Working Dogs

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now