Eten

Onderwerp

Auteur

Leestijd

Wat eten de hondjes van Nuyvilaq Working Dogs

Eten

Nuyvilaq Working Dogs

5 min

Wij vinden het uiteraard erg belangrijk dat onze honden goede voeding krijgen, zeker omdat er ook behoorlijk veel van ze gevraagd wordt op het gebied van sport. We hebben heel wat jaren gezocht naar de juiste voeding, en dan bij voorkeur een voeding waar ze het allemaal goed op doen en dat is gelukt, alweer een ruime 5 jaar voeren we de honden 2 keer per dag naar volle tevredenheid. Wij combineren vers vlees van Kivo in diverse smaken met het droogvoer van Kivo de koudgeperste brok en dan de kip en rijst variant. Deze brok heeft hetzelfde verteringsproces wat beter is voor het gehele maag-darmgestel. Een geëxtrudeerde brok zwelt als het ware op in de maag en een koudgeperste brok en vers vlees vallen uit elkaar in de maag. Bij het productieproces van deze brok is geen langdurige verhitting en hoge druk toegepast. Hierdoor blijven dus alle aminozuren, vetzuren, vleeseiwitten, oliën, vitaminen en mineralen onbeschadigd en dus perfect beschikbaar voor de hond.

De brokken worden voor elke hond apart afgewogen zodat de hond precies de juiste hoeveelheid voeding binnenkrijgt. Bij de brokken krijgen de honden vers vlees van Kivo Petfood in verschillende smaken.

De hond behoort tot de carnivoren, Het darmstelsel van de hond is nog steeds dezelfde als die van de wolf vroeger, namelijk erg kort. In een perfect voedingspatroon die herleid wordt naar het bestaan van de wolf, zien we dat deze niet elke dag hetzelfde dier als prooi at. Omdat we zo goed mogelijk terug willen gaan naar de behoefte van de hond is het van belang dat er afgewisseld wordt in diersoorten. Elk diersoort bevat namelijk andere aminozuren, voedingsstoffen en vetzuren. Er zitten van nature heel veel bouwstoffen in vers vlees, namelijk: vetten, eiwitten, vitamines A, B1, B3, B6, B12 en Vitamine D. Ook de mineralen ijzer, zink, kalium, calcium, magnesium en mangaan zitten in vlees. Zo komt je hond nooit tekort en krijgt hij alle bouwstoffen binnen.

Wij voeren onze honden met relatief veel vocht. Het vlees wordt samengevoegd met (lauw) warm water. Het water voegen wij toe voor een optimale vochtbalans in het lichaam van de honden. Voor een gemiddelde hond volstaat een waterbak, maar dan drinken de honden alleen als ze dorst hebben. Zeker als je meer met je hond doet (beweegt) dan is genoeg vocht in het lichaam heel erg belangrijk. Wij als mensen weten wanneer we gaan sporten en houden er dan rekening mee dat we extra drinken, maar dat weten de honden niet. Daarnaast moet het lichaam ook leren om genoeg vocht op te nemen voor een juiste vocht balans. De hond is een gewoontedier. Daarom geven wij de honden zowel zomer als winter genoeg vocht.

De maaltijden die wij geven zijn opgebouwd uit de juiste prooidier verhoudingen dit zorgt ervoor dat onze honden elke dag een complete voeding krijgen. Toch zijn aanvullende supplementen altijd goed om het voedingspatroon een stapje hoger te brengen. Je kunt op deze manier ook een menu samenstellen op de behoefte van elke hond, elke hond is nu eenmaal anders. Wij geven Palamountains supplementen die bevatten werkzame stoffen op basis van een omega 3 en 6 vetzuurbasis. Dus niet in pil of poedervorm. Hierdoor wordt de opname vele malen hoger. Het bijvoeren van de smakelijke supplementen is een mooie manier om het immuunsysteem goed op peil te houden en de algehele gezondheid uitmuntend te maken. Ook voor honden met een lage weerstand, tandsteen, gewrichtsproblemen, lichte nier of leverklachten, huidproblemen, wormen of een doffe vacht zijn er supplementen.

Dus in het kort... In de ochtend: In het welbekende emmertje gaat ongeveer 5 liter water, 2 tot 5 rollen Kivo vers vlees (In de winter krijgen ze meer dan in de zomer) en een scheut palamountains exceed, dit brouwsel gaat over hun brokken heen (voor iedere hond uiteraard apart afgewogen) Daarnaast gaat er voor de honden op leeftijd apart in hun bak een scheutje palamountains Bone & Joint overheen. En ongeveer 1 keer per week krijgen ze er nog een rauw ei bij, vinden ze heerlijk.

In de middag krijgen ze allemaal hun eigen hoeveelheid brokken.

Voor het slapen gaan: Elke avond voor het slapen gaan krijgen onze honden een “snack” dit bestaat uit een hap, slik, weg snackje, meestal een koekje, gedroogd kipfiletje of een vleesstrip en iets waar ze echt op moeten kauwen dat kan zijn een stuk runderkophuid een varkensoor een runderbot al dan niet gevuld met iets, een pens staafje enz enz. maar ook een lekker bot van de slager of een verse kippennek staat regelmatig op het menu. We proberen het zo gevarieerd mogelijk te doen in ieder geval.

Kauwen is een gezonde en stimulerende bezigheid voor je hond. Vroeger waren snacks dagelijkse kost voor de hond (botten, huid, oren etc.) Door het kauwen komt de neurotransmitter endorfine vrij, wat je hond een behaaglijk gevoel geeft. Het kauwen op een snack reinigt en versterkt het gebit, door het schrapen langs de tanden en extra opname van calcium. Hierdoor wordt het ontstaan van tandsteen voorkomen, wat plaatsvindt als tandplak te lang op de tanden blijft zitten. Tandsteen kan uiteindelijk tot tandvleesontstekingen en tandverlies leiden.

  • Facebook - grijze cirkel
  • YouTube - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel
  • TikTok
  • Twitter - grijze cirkel

2000 © Nuyvilaq Working Dogs

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now